Visrestaurant 'T PAKHUUS
Haven 8, Oudeschild

Australië

Australië Wit


Leeuwin Estate 'Siblings' Sauvignon Blanc/Semillon ** 2012
Leeuwin Estate, Margaret River
68% Sauvignon Blanc, 32% Semillon
Vooral de typische Sauvignon Blanc aroma's domineren de neus (vers gemaaid gras, citrus, kruisbes en florale toetsen). U merkt meteen de volle rijke aanzet in de mond met rijp fruit (kweepeer, geconfijte citrus) en de terugkerende Sauvignon-kenmerken. Een gulle wijn met focus en diepte.
62.50

Frankland Estate 'Isolation Ridge' Chardonnay ** 2013
Frankland Estate, Frankland River
100% Chardonnay
Een loepzuivere 'fruitdriven' Chardonnay uit de westkust van Australië (Frankland River Region). De naam van deze cuvée (Isolation Ridge) verwijst naar de afgelegen wijngaard waar het fruit vandaan komt. Mediumgevuld licht geel, fris elegant fruit en een vleugje boter. Een elegante frisse Chardonnay die zich kan meten met de mooie Bourgognes.
69.50


Australië Rose

Charles Melton 'Rose of Virginia' ***2015
Barossa Valley, Australië
Cabarnet Sauvignon, Grenache, Pinot Mineur, Shiraz
Fraai parfum van rode vruchten met een vleugje citroen, fris en levendig. Lekker rijp in de mond met bosaardbeien en kersen. Veel body maar ook een een puike zuurtegraad die alles fris en sappig houdt.
50.00


Australië Dessertwijn

Trentham Taminga *** 2012 375ml
Taminga' is een kruising van Traminer, Riesling en Farana. Mooie goudgele kleur en frisse, licht kruidige en door perzik gedomineerde neus. In de mond complex en mooi zoet, exotisch rijp fruit gevolgd door heel lange en tegelijk frisse afdronk.
55.50


Wijnindicatie: * lichte , ** rijke , *** krachtige wijnen