Visrestaurant 'T PAKHUUS
Haven 8, Oudeschild

Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland Wit


Momo Pinot Gris ** 2015
100% Pinot Gris
De Momo Pinot Gris is een blend van fruit afkomstig uit wijngaarden gelegen in de Omaka en Wairau Valley van Marlborough. Hand geoogst en koel gefermenteerd om zoveel mogelijk de fruitsmaken te behouden. Een deel van de wijn is gerijpt in Franse eiken vaten gedurende 3 maanden. Dit zorgt voor extra textuur en complexiteit.
52.50

Pegasus Bay ** 2012
Donaldson Family, Waipara Valley
Sauvignon Blanc, Semillon
Heerlijk complex bouquet met impressies van bloemen, passievrucht, kruisbes en gedroogde kruiden. In de smaak lichte roomboter en sappig-rijpe abrikozen en perziken. Mooie structuur met een afdronk van onder andere gekonfijte citroen. Topper!
57.50


Nieuw Zeeland Rood

Neudorf 'Tom's Block' Pinot Noir '20th Anniversary' * 2014
Neudorf, Nelson
100% Pinot Noir
De relatie van Neudorf met ad Bibendum is inmiddels verspreid over twee generaties. Dit vieren zij passend met deze speciaal voor de gelegenheid gebottelde Pinot Noir.
79.50


Ata Rangi 'Crimson' Pinot Noir *** 2014
100% Pinot Noir
Crimson start met een dieprode kersenkleur, glanzend en met fonkelende tranen. Verfijnd geparfumeerd met rozenblaadjes, pruimen en zwarte kers. In de mond heerlijk sappig en genereus rijp met veel bramen, kersen en een tikkeltje kruidigheid. Een lange, smakelijke afdronk met verfijnde zuren maken deze Pinot Noir vergelijkbaar met de grote Bourgogne (type Chambolle Musigny).
85.50

Neudorf 'Tom's Block' Pinot Noir *** 2014 Bio
100% Pinot Noir
Verleidelijke neus van vers rood fruit, wilde kruiden en hint van kaneel. In de mond sappig fruit in harmonie met schitterend gedoseerd houtgebruik, kruidigheid, aciditeit en complexe aardse tonen, zo mooi en typerend voor grote Pinot Noir.
95.50


Wijnindicatie: * lichte , ** rijke , *** krachtige wijnen