Visrestaurant 'T PAKHUUS
Haven 8, Oudeschild

Verenigde Staten van Amerika

Verenigde Staten van Amerika Wit

Irony Chardonnay ** 2014
Napa Valley, California 100% Chardonnay
Deze chardonnay heeft een rijke maar hele frisse smaak met exotische vruchten : abrikoos, mango en meloen en opnieuw groene appelen en citrus-fruit. De afdronk is lang en fijn. De wijn werd voor de helft vergist op vaten van Franse eik. De verdere rijping op eik beperkte men tot 6 maand zodat het rijke fruit zich ten volle kan blijven ontplooien. Deze wijn is lekker bij stevige maar fijne visgerechten, al dan niet voorzien van een rijke saus. Deze wijn is nu al buitengewoon, maar heeft het potentieel om nog vele jaren verder te rijpen.
58.50

Vino Pinot Grigio 'by Charles Smith' ** 2013
Charles Smith, Columbia Valley
100% Pinot Gris
De Italiaans geinspireerde Grigio komt van de Evergreen wijngaard. De nabijgelegen rivier brengt er verkoeling waardoor de wijngaard Pinot Gris voortbrengt met uitzonderlijke balans tussen mineraliteit en aciditeit. Heerlijk sappig en rond in de mond en de afdronk. Top bij oesters, St. Jakobsschelpen en heilbot.
59.50

Conundrum White From Wagner Family '25th Anniversary' *** 2014 
Chardonnay , Muscat Canelli , Sauvignon Blanc & Viognier
Bloemige aroma's, waarin vooral kamperfoelie de boventoon bepaald. Muscat is de verleidelijke factor in deze wijn. De Chardonnay zorgt voor de structuur, Sauvignon Blanc voegt het kruidenelement toe terwijl Viognier zorgt voor het pittig karakter. Onmiskenbare honingtoets in de afdronk van de Muscat. Heel apart! 
67.50

Neyers 'Carneros District' Chardonnay *** 2014
Carneros, San Francisco
100% Chardonnay
De ‘Carneros District’ Chardonnay is afkomstig van drie prachtige wijngaarden in het koele deel van Carneros, in de buurt van de Baai van San Francisco. De kleine druiven zijn bijzonder smaakvol en zorgen voor een wijn met grote concentratie. In tegenstelling tot de cuvée Neyers ‘304’ wordt deze wijn opgevoed op Franse eiken vaten, waarvan 25% nieuw. Prachtige, mooi boterige en full bodied klasse-Chardonnay met de juiste balans finesse, fruit en hout. Top!
97.50

Mer Soleil 'Reserve' Chardonnay *** 2014
Mer Soleil, Santa Lucia Highlands
100% Chardonnay
Prachtige licht goudgele kleur. De neus verraadt citrus. In de mond exotische vruchten, ook een beetje banaan en een fijn vleugje hout. Rijk geconcentreerde en boterige 'bareel fermented' Chardonnay met mooie finesse, fijne aciditeit en een complexe lange afdronk.
98.50

Sixto 'by Smith & Leighton' Frenchman Hills *** 2014 
100% Chardonnay
Je ruikt de geur van regenwoud, sushi rijst en rivierstenen, wow! Fantastische finesse krachtig en een afdronk die heel lang blijft hangen.
105.50

Verenigde Staten van Amerika Rood


Charles Smith 'Boom Boom' Syrah ** 2014
97% Syrah, 3% Viognier
In tegenstelling tot wat ‘Boom Boom’ waarschijnlijk doet vermoeden (exotisch en zwoel) charmeert deze prachtwijn door zijn elegante klasse. Charles Smith is sinds 1999 ‘de specialist van Syrah in de USA’, en dat proef je meteen. Omwille van zijn perfecte balans concentratie/elegantie breed combineerbaar bij fijne wildgerechten en tal van vleesgerechten.
55.50

K Vintners 'Northridge' Merlot *** 2011 
100% Merlot
“It will put a smile on anyone’s face over the coming 7-82 years”. Deze quote van Robert Parker dekt direct de lading bij de omschrijving van deze wijn die hij met 94 punten waardeerde. Charles zelf noemt het een klassieke Merlot, opmerkelijke woordkeuze van een wijnmaker die verre van klassiek denkt. Een 100% Merlot, “Single Vineyard”  afkomstig van “Northridge”. Northridge is gelegen net boven het stroomgebied van de Washington River en rijk aan kalk en ijzer. Houtgebruik bestaat uit een periode van 22 maanden op 60% nieuw eiken vat. Aroma’s als grafiet, cacao poeder, melkchocolade en espresso voeren de boventoon in deze soepele Merlot met zachte rijpe tannine’s. Geen scherpe randen maar sterke concentratie met fluweelzachte structuur. Uiteraard een parel die lang in de kelder mag, maar ook op jonge leeftijd zeer vel drinkplezier geeft. 
97.50


 

Wijnindicatie: * lichte , ** rijke , *** krachtige wijnen