Visrestaurant 'T PAKHUUS
Haven 8, Oudeschild

Zuid Afrika

Zuid-Afrika Wit

Laibach 'The Ladybird' Sauvignon Blanc ** 2017 (Biologisch)
Westkaap, Zuid Afrika
100% Sauvignon Blanc
De druiven zijn afkomstig van een biologische wijngaard gelegen in het dorpje McGregor, wat meer landinwaarts vanuit Stellenbosch. In de geur volop passiefruit en zelf een beetje zwarte bes. Perfecte balans van rijpe tonen en fijne zuurgraad wat zorgt voor een mooie complexiteit.
34.50

Bellingham The Old Orchards Chenin Blanc Homestead ** 2016
Franschhoek, Zuid Afrika
100%
 Chenin Blanc
De druiven voor deze Chenin Blanc komen uit het gebied Paarl, daar waar deze optimaal groeien. In de geur tropische fruit, meloen en een beetje iets van honing. De smaak is een plaatje, rond en verfijnd en een hele boel smaak van mango, ananas, abrikozen, vanille en licht hout.
44.50

Jean Daneel 'Signature' Chenin Blanc *** 2014
Jean Daneel, Western Cape
100% Chenin Blanc
Dit is werkelijk een van de beste Chenin Blancs uit de Kaap, meer nog uit de hele wereld! Jean Daneel puurt zijn fruit enkel en alleen uit oude, unieke wijngaarden met een zeer laag rendement. Prachtig bij rijke visgerechten...en kaas!
82.50 


Zuid-Afrika Rood

Rosso di Stellenbosch ** 2015
Bottega Family Wines, Stellenbosch
Sangiovese, Barbera
Heerlijk sappig, mooi rood fruit en pruimen. Rond en zacht met een goede structuur. Wijn met karakter en stijl, breed aanpasbaar bij tal van gerechten. Zéér aanbevolen! 
34.50


Laibach 'The Ladybird' Organic Red ** 2014
Stellenbosch, Simonsberg
35% Merlot, 31% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc, 14% Petit Verdot & 5% Malbec 
‘The Ladybird’ is de ‘signature organic’ wijn van het kleine domein Laibach. De wijn is een Bordeauxachtige blend en wordt gemaakt met zo weinig mogelijk interventie. Bedoeling is om aan te tonen wat de unieke rode ondergrond van deze wijngaard aan de SimonsbergStellenbosch kan produceren. Hij verblijft gedurende 15 maanden op Franse eik alvorens de botteling. Intens donkere kleur. In de neus een mix van specerijen, fijn rood fruit en een tikje leder. In de mond complex en mooi evenwichtig, vrij klassiek en mooie frisheid. De afdronk is lang en de tannines, die samen met de mooie concentratie een goede evolutie garanderen, zijn van de zachte aard. Stijlvol!
42.50
Magnum 1,5 Liter 85.00
 

Wijnindicatie: * lichte , ** rijke , *** krachtige wijnen