Visrestaurant 'T PAKHUUS
Haven 8, Oudeschild

Zuid Afrika

Zuid-Afrika Wit


La Plume Chardonnay * 2016
Groupe Castell, Zuid Afrika 100% Chardonnay
In de neus peer, abrikoos en tropisch fruit gevolgd door florale tonen. In de mond frisse zuren, gekenmerkt door wit steenfruit, rond en vol.
24.50

Old Harbour White ** 2015
Bottega Family Wines, Hemel-en-Aarde Vallei
100% Viognier
Bleke, strogele kleur. De geur is rijp, maar ingetogen en met een elegant vleugje ziltigheid. Rijpe aroma's van abrikoos en perzik komen er nog bij in de smaak. De zachte zuren in de afdronk maken het frisse en tegelijk milde karakter van deze prettige wijn compleet.
34.50

Bellingham The Old Orchards Chenin Blanc Homestead ** 2016
Franschhoek, Zuid Afrika
100%
 Chenin Blanc
De druiven voor deze Chenin Blanc komen uit het gebied Paarl, daar waar deze optimaal groeien. In de geur tropische fruit, meloen en een beetje iets van honing. De smaak is een plaatje, rond en verfijnd en een hele boel smaak van mango, ananas, abrikozen, vanille en licht hout.
38.50

Idiom Viognier *** 2014
Bottega Family Wines, Stellenbosch
100% Viognier
Intens strogeel van kleur. De geur is open en expressief, met verfijnde tonen van bloemen, abrikoos en lichte vanille. In de smaak gaan de bekende Viognier-aroma's van bloemige abrikoos subtiel samen met elegant hout en onverwacht fijne zuren. Zowel fermentatie als rijping, gedurende 12 maanden op barriques van Frans eikenhout. Een heel bijzondere wijn!
51.50

Jean Daneel 'Signature' Chenin Blanc *** 2015
Jean Daneel, Western Cape
100% Chenin Blanc
Dit is werkelijk een van de beste Chenin Blancs uit de Kaap, meer nog uit de hele wereld! Jean Daneel puurt zijn fruit enkel en alleen uit oude, unieke wijngaarden met een zeer laag rendement. Prachtig bij rijke visgerechten...en kaas!
82.50


Zuid-Afrika Rose


Laibach 'The Ladybird' ** 2016
Westkaap, Zuid Afrika
Cabarnet Sauvignon, Chenin Blanc, Merlot & Pinotage
Het fruit komt van vier verschillende druivenrassen en wijngaarden, de samenstelling blend blijft een " winemakers secret". Toch herkennen we hier de hand van Francois van Zyl die graag de klassieke wereld verenigd met Zuid- Afrikaanse druif en terroir. De druiven zijn op ideale rijpheid geplukt waarbij de gedachte is frisheid de hoofdrol te laten spelen. Daarnaast is de alcoholgraad bewust op laag niveau gehouden. Lichte zalmroze kleur met een complexe neus van aardbei en tropisch fruit. Op het pallet een explosie van frisse tonen met ondersteunend primair fruit gevolgd door een heerlijk frisse, zuivere afdronk.
24.50
Magnum 47.50


Zuid-Afrika Rood


Bloemfontein * 2016
Pinotage, Shiraz
Een coulis van rode vruchten en een lichte peperigheid verleiden je vrijwel direct om deze sappige fruitbom te proeven. Dit glas wijn drinkt vlot weg en kan je gewoon zo degusteren of bij een huiselijk bord pasta of een stukje varkensvlees.
34.50

 

Wijnindicatie: * lichte , ** rijke , *** krachtige wijnen