Visrestaurant 'T PAKHUUS
Haven 8, Oudeschild

Zuid Afrika

Zuid-Afrika Wit


Bellingham The Old Orchards Chenin Blanc Homestead ** 2016
Franschhoek, Zuid Afrika
100%
 Chenin Blanc
De druiven voor deze Chenin Blanc komen uit het gebied Paarl, daar waar deze optimaal groeien. In de geur tropische fruit, meloen en een beetje iets van honing. De smaak is een plaatje, rond en verfijnd en een hele boel smaak van mango, ananas, abrikozen, vanille en licht hout.
44.50

Jean Daneel 'Signature' Chenin Blanc *** 2015
Jean Daneel, Western Cape
100% Chenin Blanc
Dit is werkelijk een van de beste Chenin Blancs uit de Kaap, meer nog uit de hele wereld! Jean Daneel puurt zijn fruit enkel en alleen uit oude, unieke wijngaarden met een zeer laag rendement. Prachtig bij rijke visgerechten...en kaas!
82.50 

Zuid-Afrika Rood

Blaashoek Pinotage/Shiraz **2016
Blaashoek, Western Cape
Pinotage en Shiraz
Heerlijk sappig, mooi rood fruit, rond en zacht met een goede structuur. Wijn met karakter en stijl, breed aanpasbaar bij tal van gerechten. Zéér aanbevolen! 
34.50


Laibach 'The Ladybird' Organic Red ** 2014
Laibach Vineyards, Westkaap
35% Merlot, 31% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc, 14% Petit Verdot & 5% Malbec
‘The Ladybird’ is de ‘signature organic’ wijn van het kleine domein Laibach. De wijn is een Bordeauxachtige blend en wordt gemaakt met zo weinig mogelijk interventie. Bedoeling is om aan te tonen wat de unieke rode ondergrond van deze wijngaard aan de Simonsberg-Stellenbosch kan produceren. Hij verblijft gedurende 15 maanden op Franse eik alvorens de botteling. Intens donkere kleur. In de neus een mix van specerijen, fijn rood fruit en een tikje leder. In de mond complex en mooi evenwichtig, vrij klassiek en mooie frisheid. De afdronk is lang en de tannines, die samen met de mooie concentratie een goede evolutie garanderen, zijn van de zachte aard. Stijlvol.
58.50


 

Wijnindicatie: * lichte , ** rijke , *** krachtige wijnen